Stovykla "Whatansu. Pabėgimas"

Vasaros nuotykis 9-12 klasių moksleiviams “WHATANSU. PABĖGIMAS”

Keliaujanti stovykla "Pabėgimas" Trakų r.
Keliaujanti stovykla "Pabėgimas" Trakų r.
Keliaujanti vasaros stovykla "Pabėgimas" Trakų r.
Keliaujanti vasaros stovykla "Pabėgimas" Trakų r.
Keliaujanti vasaros stovykla "Pabėgimas" Trakų r.
Keliaujanti vasaros stovykla "Pabėgimas" Trakų r.

Stovyklos pamaina: 2017.07.02 - 2017.07.08
Stovyklos trukmė: 7 d.
Stovyklautojų amžius: 15-19 m.
Stovyklautojų skaičius: 40
Stovyklos kaina: 200 EUR
Vasaros nuotykis 9-12 klasių moksleiviams “WHATANSU. PABĖGIMAS”

Liepos 2-8 d. Whatansu vėl išeina į ŽYGĮ! Pabėgsime iš aplinkos, visuomenės, civilizacijos, kurioje gyvename – į tą, kurią susikursime patys.

Kas yra gentis, bendruomenė, komanda? Kaip gimsta lyderiai, sekėjai, įkvėpėjai, hipiai? Kūrybinės veiklos, gamtos glėbys, iššūkiai – tai, kas laukia tavęs, jei sutiksi pabėgti kartu.

Šioje stovykloje kiekvienas dalyvis – aktyvus gyvenimo kartu kurėjas. Ką tai reiškia? Kad kiekvieno nuomonė, žingsnis, sprendimas, nuotaika keičia visos mūsų susikurtos visuomenės jausmą. Ar žinai kokį vaidmenį joje prisiimi? Ar jauti laisvę rinktis ir atsakomybę už pasirinkimus? Kokia prasmė būti proaktyviu ir padėti einančiam kartu? Kaip išmokti rinktis, kai gyvenimas kasdien padovanoja šitiek nuostabių galimybių ir kelių?

Visą savaitę būsim ATRADĖJAIS: pažinsim kur yra mūsų ribos, kur yra kito asmeninė erdvė, kokia yra mūsų bendra erdvė, kokios vertybės gali padėti išlaikyti bendruomenę ir tuo pačiu įgalinti kiekvieną jos narį drąsiai ir laisvai būti savimi?

Bėgam? Nuo rutinos, mokyklos, egzaminų, išmaniųjų technologijų, televizoriaus, facebook’o, paviršutiniško bendravimo, tuščių plepalų, miesto triukšmo ir skubančių žmonių, sausakimšų troleibusų, savo pačių kaukių ir nuolat kamuojančių klausimų „kas toliau?“, „ką daryti?“

Į kur?
Į visiškai kitokią, labai stiprią patirtį.
Į erdvę, vėją, laisvę, gylį, plotį, tylą, garsą, tikrumą, iššūkį, saulę ir lietų, mišką, lauką, ... 
Į gyvenimo mokyklą, kur augam per patyrimą, istorijas, dar neišmėgintas veiklas, gilaus ryšio su gamta ir žmogumi puoselėjimą.

Ką veiksim pabėgę? Patirsim ir mokysimės komandinio darbo, atsakomybės už savo veiksmus ir pasirinkimus, dalyvaujančios lyderystės, gyvenimo be miesto patogumų. Atrasim ir puoselėsim kūrybišką „aš“. Tik kūrybiškas čia – ne tik tas, kuris gražiai piešia!
Eksperimentuosim, kelsim iššūkius, kalbėsimės apie tai, kas labiausiai rūpi. Ugdysim unikalumą bendrystėje. Atskleisim savo gražiąsias ir stipriąsias puses ir būsim drąsūs vieni kitų skirtybes paversti privalumais.
Kiekvienas susikursim savo komforto zoną, kurioje gyvenimas yra šventė.

Kodėl? Nes kiekvienas nusipelnė pažinti save ir kitą nekasdieniškose, ribinėse situacijose, išmokti atskirti tai, kas svarbu, nuo to, kas tik tarp kitko;
Nes mums visai nerūpi, kaip atrodai, kokie tavo pažymiai, ar susitvarkei savo kambarį. Liekat tik tu, tavo mintys ir stovyklos ritmas;
Pabėgime užsimezgusi draugystė prasideda nelengvai – čia nėra vietos banalioms mandagybėms. Tokia draugystė lengvai ir nesibaigia. Čia gali sutikti žmonių visam gyvenimui.
Ko tikėtis?
Juk žinai, kad po tokio patyrimo, namo negrįši toks koks buvai. Nes mąstysi plačiau, matysi aštriau, užuosi geriau, jausi stipriau.

Dienos ritmas
7.00 Rytinė dainelė
7.30 Mankšta
8.00 Maudynės
8.30 Pusryčiai
9.00 Patyriminiai užsiėmimai
13.00 Pietūs
14.00 Dienos susitikimas arba istorija, diskusijų ir klausimų ratai
18.30 Laiškų rašymo laikas
19.00 Maudynės ir vakarienė
20.00 Vakarinė programa prie laužo
22.00 Dienos aptarimas ir naktipiečiai
23.00 Dantų valymosi ritualas
23.10 Poilsis

Kas kartu? Jurga ir Mindaugas Vidugiriai, Viktorija Minčinskaja, Rūta Vaitiekutė, Gintarė Liubinaitė, Tomas Karklinis - lektoriai, psichologai, patyrę jaunimo stovyklų vadovai ir daug daug kitų...

Vieta: Poilsiavietė “Auksinė giria”, Molėtų raj.
http://auksinegiria.lt/kaip-mus-rasti

Nakvynės sąlygos: nakvosime visur – lovose, palapinėse, tipiuose, hamakuose, po pušų stogu ir salą apšviečiančiomis žvaigždėmis.

Maistas: tikras, sveikas, šviežias, spalvotas, vegetariškas.

Saugumas: visus stovyklautojus apdraudžiame nuo nelaimingų atsitikimų.
 
PASTABOS:
- Tėveliams teikiame asmenines konsultacijas.
- Pradžia – liepos 2 d., 13 val. ( Nuo 13:00 iki 13:30 – lūkesčių seminaras tėvams). Pabaiga – liepos 8 d. 16 val. ( Nuo 14:30 iki 15:30 – išvadų seminaras tėvams)
- Stovyklautojams būtina turėti medicininę pažymą (forma 079/a).
- Nuvežimas iki stovyklos neorganizuojamas. Skatiname būti ekologiškais ir kooperuotis į ekipažus. Yra galimybė važiuoti traukiniu.
- Kelionių agentūra "Zigzag Travel" parduoda kelialapį į stovyklą ir neatsako už programos pakeitimus bei kitas su stovyklos organizatoriumi susijusias funkcijas. Dėl paslaugos suteikimo visos pretenzijos pateikiamos stovyklos organizatoriui.

INFORMACIJA IR KELIALAPIŲ UŽSAKYMAS el.p. stovyklos@zigzag.lt.
VILNIUJE, J. Basanavičiaus g. 30, tel. (5) 2397395, (600) 26762.
KAUNE, E. Ožeškienės g. 27, tel. (37) 407140, (600) 26763.
KLAIPĖDOJE, J. Janonio g. 16, tel. (46) 314672, (600) 26764.
ŠIAULIUOSE, Vytauto g. 90 - 19, tel. (41) 526455, (600) 26766.

Darbo laikas: I-V 9.00-18.00.

Vasaros stovyklos Facebook
Vasaros stovyklos Facebook