Stovykla "Luokesų piratai"

Vaikų ir jaunimo stovykla LUOKESŲ PIRATAI Molėtų r.

Stovyklos pamainos:
Stovyklos trukmė: 6 d.
Stovyklautojų amžius: 8-14 m.
Stovyklos kaina: 199 EUR (229 EUR)
 
Piratai (lot. pirat, gr. peirates, nuo žodžio peiraomei ’ieškoti nuotykių ir laimės jūroje’)

Jau keletą metų gyvuojanti vaikų ir jaunimo stovykla „Luokesų piratai“, sulaukusi gerų atsiliepimų iš Lietuvos ir užsienio svečių, šiemet vėl kviečia jus prisijungti prie piratų įgulos ir praleisti 6 smagias dienas nuostabios gamtos ir bendraminčių apsuptyje.

Jūsų vaikų laukia įvariapusė, su meile ir išmone sukurta bei praktikoje patikrinta stovyklos programa. Joje bus pažintinė dalis – vyksime į ekskursijas po Molėtų kraštą, lankysime Etnokosmologijos muziejų, Observatoriją, Molėtų krašto žvejybos muziejų, Pasaulinių medžioklės trofėjų muziejų, Labanoro regioniniame parke esantį aukščiausią apžvalgos bokštą. Kasdien stovyklautojų lauks sportiniai žaidimai, varžybos, komandinės estafetės. Stovyklos programoje daug dėmesio skiriama vaikų ir jaunimo kūrybiniam ugdymui. Esant geram orui, daugiau veiklos vyks pliažo tinklinio ir futbolo aikštynuose bei prie ežero. Jei oras nelepins, turime gausybę pramogų viduje: boulingas, biliardas, stalo tenisas, smiginis, oro ritulys, bokso kriaušė, įvairūs stalo žaidimai. Stovyklos kulminacija – visos dienos iškyla baidarėmis ir kanojomis į Luokesų ežere esančią negyvenamą Piratų salą, kur apžiūrėsime garsiąsias istorines Luokesų ežero polines gyvenvietes.

 
STOVYKLOS PROGRAMA

1 DIENA. Atvykimas. Apgyvendinimas. Paskirstymas į būrius. Instruktažas. Susipažinimas su sodybos teritorija ir taisyklėmis. Vakarienė. Vadovų susipažinimas su savo būriais. Kūrybinis darbas - būrių pavadinimų, šūkių bei herbo kūrimas. Stovyklos atidarymas, vėliavos pakėlimas, laužas. Būrių trumpas prisistatymas.

2 DIENA. Mankšta. Pusryčiai. Kūrybinės dirbtuvės. Žaidimai. Pietūs. Ramybės metas. Netolimas žygis pėsčiomis į „Indėnų žemę“. Indėniškos pramogos. Maudynės. Maistas gaminamas ant laužo. Grįžimas į Piratų dvarą. Vakarienė, boulingo turnyras.

3 DIENA. Mankšta. Pusryčiai. Ekskursija po Molėtų kraštą, lankysime Etnokosmologijos muziejų, Observatoriją, Molėtų krašto žvejybos muziejų, Pasaulinių medžioklės trofėjų muziejų, elnių ir danielių aptvarą (maitinsime žvėris iš rankų). Vėlyvi pietūs. Ramybės metas. Sporto varžybos tarp būrių. Vakarienė.

4 DIENA. Mankšta. Pusryčiai. Visos dienos iškyla baidarėmis ir kanojomis į „Piratų salą“. Įvairios rungtys ir užduotys. Vandens mūšis. Pietūs saloje - visi kartu gaminsime žvėrienos troškinį. Pramogos ir žaidimai saloje. Luokesų ežero polinių gyvenviečių liekanų apžiūra. Grįžimas ir vėlyva vakarienė. 
 
5 DIENA. Mankšta. Pusryčiai. Kūrybinės dirbtuvės. Žaidimai. Pietūs. Ramybės metas. Personažų ir išmonės žaidimas – „Radvilų Lobio paieška“. Vakarienė. Stovyklos uždarymas - vakarienė prie laužo, prizai stovyklautojams.

6 DIENA. Pusryčiai. „Piratiada“ - visų būrių piratiškos olimpinės žaidynės (daugybė smagių ir netradicinių rungčių). Stovyklos vėliavos nuleidimas, pietūs, susitvarkymas, atsisveikinimas.

VIETA
Molėtų r., Luokesos k.

APGYVENDINIMAS
Vaikai bus apgyvendinti naujai ir patogiai įrengtuose numeriuose po 2-4 vaikus. Kiekviename numeryje yra WC, dušas, TV, nemokamas Wi-Fi internetas. Vaikų saugumui ir drausmei užtikrinti didžioji teritorijos bendrųjų dvaro patalpų dalis yra filmuojamos ištisą parą.
 
MAITINIMAS
4 kartus per dieną – pusryčiai, pietūs, pavakariai, vakarienė. Maistas gaminamas stovyklos virtuvėje, patiekiamas šviežias ir skanus. Esant poreikiui, vaikui gali būti paruoštas vegetariškas, dietinis ar specialus meniu.
 
PASTABOS:
- Atvežimas iki stovyklos neorganizuojamas.
- Priklausomai nuo oro ir kitų nenumatytų aplinkybių – programos dienos gali keistis vietomis, bet visa stovyklos programa bus išpildyta.
- Stovyklautojams būtina turėti medicininę pažymą (forma 079/a).
- Kelionių agentūra "Zigzag Travel" parduoda kelialapį į stovyklą ir neatsako už programos pakeitimus bei kitas su stovyklos organizatoriumi susijusias funkcijas. Dėl paslaugos suteikimo visos pretenzijos pateikiamos stovyklos organizatoriui.
 
 
INFORMACIJA IR KELIALAPIŲ UŽSAKYMAS el.p. stovyklos@zigzag.lt.
VILNIUJE, J. Basanavičiaus g. 30, tel. (5) 2397395, (600) 26762.
KAUNE, E. Ožeškienės g. 27, tel. (37) 407140, (600) 26763.
KLAIPĖDOJE, J. Janonio g. 16, tel. (46) 314672, (600) 26764.
ŠIAULIUOSE, Vytauto g. 90 - 19, tel. (41) 526455, (600) 26766.

Darbo laikas: I-V 9.00-18.00.

Vaikų stovykla LUOKESŲ PIRATAI
Vaikų stovykla LUOKESŲ PIRATAI
Stovykla LUOKESŲ PIRATAI Molėtai
Stovykla LUOKESŲ PIRATAI Molėtai
Vaikų stovykla "Luokesų piratai" Molėtuose
Vaikų stovykla "Luokesų piratai" Molėtuose

Vasaros stovyklos Facebook
Vasaros stovyklos Facebook