Stovykla "Carevec"

Tarptautinė jaunimo vasaros stovykla Bulgarijoje CAREVEC (lėktuvu)

Stovyklos pamainos:
Stovyklos trukmė: 8 d.
Stovyklautojų amžius: 12-17 m.
Stovyklos kaina: 454 EUR (499 EUR)
 
STOVYKLOS PROGRAMA

1 DIENA. Skrydis lėktuvu: Vilnius - Varna. Atvykstate į stovyklą. Įsikuriate. Maudynės Juodojoje jūroje. Vakarienė. Susipažinimo vakaras. Nakvynė.

2 DIENA. Pusryčiai. Poilsis prie jūros. Pažintis su kurortu „Auksinės smiltys". Pietūs. Sporto varžybos, „šlapi" konkursai prie baseino. Pasiruošimas vakaro renginiui. Vakarienė. Vakaro renginys - interaktyvus susipažinimo - prisistatymo žaidimas. Pageidaujantys vyksta į klubinę *diskoteką. Nakvynė.

3 DIENA. Pusryčiai. Poilsis ir paplūdimio žaidimai prie jūros. Pietūs. Pažintinė - pramoginė išvyka *„Paslaptingoji Langoza". Vykstate prie Kamčios upės ir sėdę į laivelius iškart pasijuntate keliautojais - atradėjais. Upės pakrantės primena džiungles: iš vandens kyšo susiraizgę medžių šaknys, pakrantėse ilsisi vėžliukai, medžių laja tarsi žalias stogas susipynusi virš jūsų galvų. Pasiekiate juodųjų buivolų fermą. Galite iš arti pamatyti šiuos egzotiškus gyvūnus, nusifotografuoti, paragauti uogomis pagardinto buivolių pieno. Visai netikėtas išvykos etapas - safaris senoviniais džipais. Įsitveriate tvirtai ir prasideda tikras „ekstrymas": duobės, nuokalnės, grumstai, pro šalį švilpiančios šakos... Sustojate miško aikštelėje prie nacionalinės bulgarų sodybos - restorano. Čia galima pasivažinėti arklio traukiamu vežimėliu, šaudyti iš lanko. Vakarienei ragaujate nacionalinių bulgarų patiekalų, o pasistiprinus prasideda linksmasis vakarėlis: estafetės, užduotys, loterija, šokių maratonas, diskoteka. Grįžtate į stovyklą. Pasivaikščiojimas pajūriu. Nakvynė.

4 DIENA. Pusryčiai. Poilsis prie jūros. Stovyklos renginiai pagal programą prie baseino. Pietūs. Smagus ir linksmas renginys ant Juodosios jūros bangų *„Piratų mūšis". Du piratų laivai išplaukia į atvirą jūrą. Piratai greitai paaiškina mūšio taisykles, „karingai" išsipaišote veidus ir pasiruošiate mūšio amuniciją: kibirus su vandeniu, šlapias popierių gniūžtes. Laivai priartėja ir prasideda mūšis: vanduo pilasi kibirais ir laimėtojų dažniausiai nebūna - visi šlapi iki siūlo. Laivai nuleidžia inkarus. Dabar galima užkąsti tikro piratų maisto, išsimaudyti jūroje, pasigalynėti su piratais linksmųjų mįslių konkurse ir surasti piratų paslėptą lobį. Rašote norus, slepiate butelyje, o renginį vainikuoja šokis ant stalų su piratų vadu. Grįžtate į stovyklą. Vakarienė. Teatralizuotas vakaro renginys „Holivudo miestas". Nakvynė.

5 DIENA. Pusryčiai. Visos dienos pažintinė - pramoginė išvyka *„Senasis Nesebro miestas". Nesebras - UNESCO saugomas miestas-sala, kurį su kontinentu jungia akmeninis tiltas. Nusikeliate kelis šimtmečius atgal: akmenim grįstos painios gatvelės, romėnų ir graikų laikus menančios bažnyčios, istorijos ir legendos. Apžiūrėję miestą, pietaujate žuvies patiekalų restorane ant jūros kranto, grožėdamiesi neaprėpiamu jūros mėliu. Pramogaujate didžiausiame Bulgarijoje vandens parke, vadinamame vandens pramogų rojumi, - „Aqua Paradise Nessebar". Jūsų laukia net 40 unikalių vandens atrakcionų: ekstremalūs nusileidimo kalneliai, raftingas kalnų upe, kautynės su jūros bangomis, „Tinginių upė" ir Rojaus sala, kurioje galite ramiai paplaukioti dideliame baseine arba pasimėgauti burbuliniuose baseinuose. Tie, kurie visuomet ieško kažko naujo, ilgam sustos prie alpinizmo sienelės ar baseino su tramplinu. Grįžtate į stovyklą. Vėlyva vakarienė. Poilsis. Šiandien diskotekos nebereikės...

6 DIENA. Pusryčiai. Poilsis prie jūros. Sportiniai stovyklos renginiai pagal programą. Pietūs. Pramoginė - pažintinė išvyka *„Kaleidoskopas". Vykstate prie didingų uolų, kuriose vėjas ir vanduo per šimtmečius išgraužė grotas. Būtent čia kadaise įsikūrė vienuoliai. Apžiūrite Aladžos vienuolyną, kuris XII-XIV a. buvo viena žymiausių šventovių šalyje. Iki mūsų dienų išlikę nemažai freskų ir ikonų, bet nepakartojamą įspūdį palieka vietų, kur rengiamos apeigos ir vienuolyno celių lankymas. Vykstate į Eko floros parką. Čia galite grožėtis reta augmenija, važinėtis karieta, pajodinėti ant arklių. Pagaliau visų išlaukta atrakcija - modernus kartodromas. Įsitveriate į kartingo vairą ir pagalvojate: „Šumacheris irgi taip pradėjo..." Vakarop atvykstate į miške įsikūrusį restoraną - malūną: nacionalinių valgių vakarienė, klubinė muzika ir diskoteka. Grįžtate į stovyklą. Nakvynė.

7 DIENA. Pusryčiai. Poilsis - paskutinis pasimėgavimas maudynėmis Juodojoje jūroje. Pietūs.Poilsis prie baseino. Vakarienė. Atsisveikinimo vakaras. Diskoteka. Nakvynė.

8 DIENA. Pusryčiai. Trumpas poilsis prie jūros. Vykstate į Varnos oro uostą. Skrydis: Varna - Vilnius.
 
APGYVENDINIMAS
Tarptautinis jaunimo centras „CAREVEC" įsikūręs centrinėje Auksinių smilčių kurorto dalyje. Iki Juodosios jūros ir auksiniu smėliu padengto paplūdimio - 350 m. Stovyklautojai apgyvendinami 3 - viečiuose kambariuose. Kiekviename kambaryje yra tualetas, dušas, kondicionierius, telefonas, satelitinė TV, balkonas. Stovykloje yra seifas, valiutos keitykla, restoranas, lobby baras, kompiuterių ir interneto kambarys, stalo teniso ir bilijardo kampas, baseinas su gultais ir skėčiais. Stovyklai priklauso multifunkcinė sporto aikštelė, kurioje galima žaisti tinklinį, krepšinį, futbolą. Stovykla stebima vaizdo kameromis.
 
MAITINIMAS
4 kartus per dieną: pusryčiai, pietūs, pavakariai, vakarienė - švediškas stalas. Maitinimo metu pateikiami gėrimai: arbata, sultys, vanduo.

Į KELIALAPIO KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
- skrydis: Vilnius - Varna - Vilnius,
- 7 nakvynės jaunimo centre „Carevec", maitinimas pagal programą,
- medicininių išlaidų draudimas kelionės metu,
- sportinė, kultūrinė stovyklos programa,
- grupės vadovo paslaugos (15-kai vaikų iki 16 m. skiriamas 1 vadovas),
- kelionės dokumentų sutvarkymas.
 
Į KELIALAPIO KAINĄ NEĮSKAIČIUOTA:
- (*) - mokamos išvykos ir objektai. Turistas moka pats už visas mokamas išvykas ir mokamus objektus - apie 130 EUR,
- apsilankymas klubinėje diskotekoje (pageidaujantiems) - apie 4 EUR,
- jaunuoliams nuo 19 m. priemoka - 42 EUR.
 
PASTABOS:
- Išvykimas/grįžimas iš Vilniaus.
- Minimali stovyklautojų grupė - 15 asmenų.
- Stovyklos mokamų išvykų grafikas ir kainos gali nežymiai kisti.
- Pirmos ir paskutinės dienos programa gali kisti, keičiantis skrydžių tvarkaraščiui.
- Keičiantis kuro kainai, kelionės kaina gali kisti.
- Į kelionę būtina pasiimti galiojančią asmens tapatybės kortelę arba pasą.
- Vaikams iki 18 m. būtinas vieno iš tėvų (tėvo arba motinos) sutikimas, patvirtintas notaro arba seniūno ir sutikimo kopija.
- Kelionių agentūra "Zigzag Travel" parduoda kelialapį į stovyklą ir neatsako už programos pakeitimus bei kitas su stovyklos organizatoriumi susijusias funkcijas. Dėl paslaugos suteikimo visos pretenzijos pateikiamos stovyklos organizatoriui.
 
 
INFORMACIJA IR KELIALAPIŲ UŽSAKYMAS el.p. stovyklos@zigzag.lt.
VILNIUJE, J. Basanavičiaus g. 30, tel. (5) 2397395, (600) 26762.
KAUNE, E. Ožeškienės g. 27, tel. (37) 407140, (600) 26763.
KLAIPĖDOJE, J. Janonio g. 16, tel. (46) 314672, (600) 26764.
ŠIAULIUOSE, Vytauto g. 90 - 19, tel. (41) 526455, (600) 26766.

Darbo laikas: I-V 9.00-18.00.

Vasaros stovykla Bulgarijoje "Carevec"
Vasaros stovykla Bulgarijoje "Carevec"
Tarptautinė vasaros stovykla Bulgarijoje
Tarptautinė vasaros stovykla Bulgarijoje
Vaikų ir jaunimo vasaros stovykla Bulgarijoje
Vaikų ir jaunimo vasaros stovykla Bulgarijoje

Vasaros stovyklos Facebook
Vasaros stovyklos Facebook