Stovykla "Jotžygis"

Senovės baltų jojimo ir aktyvaus žirginio sporto stovykla JOTŽYGIS Šakių r.

Stovyklos pamainos:
Stovyklos trukmė: 5 d.
Stovyklautojų amžius: 10-18 m.
Stovyklos kaina: 112,50 EUR/5d. (150 EUR/5 d.)
 
Dalyviams, dalyvavusiems ankstesnėse "Tauro guolis" stovyklose, taikoma 10 % nuolaida už kiekvienus metus.
 
Senovės baltų gyvensenos stovykla tiems, kas žavisi mūsų senovės lietuvių žirgais-žemaitukais ir žirginiu sportu. Išskirtinai tiems, kuriems bendravimas su žirgais ir jojimas yra svarbu. Tiems, kas jau jodinėja ir kas tik svajoja apie tai. Tiems, kas neturi galimybių mokytis jodinėti žirgyne, ir tiems, kurie turi galimybes laikyti savo žirgą, bet tam vis dar nesiryžta, abejodami ir galvodami, ar sugebės juo joti, rūpintis ir prižiūrėti. Stovykla tiek jojantiems, tiek norintiems išmokti jodinėti bei prižiūrėti žirgą.
 
Tai senovės baltų gyvensenos tipo stovykla su senoviniu apipavidalinimu, kur išlaikoma istorinė, viduramžių lietuvių dvasia. Stovyklos pagrindinis tikslas - Lietuvos senosios istorijos pažinimas gyvai, senovės lietuvių tradicijų ir papročių puoselėjimas ir išsaugojimas.
Stovyklos dalyviai bus aprengiami senoviniais lininiais ir vilnoniais rūbais, senoviniu apavu-naginėmis, maitinsis iš molinių ir medinių indų, stovykloje viskas bus naudojama pagal XII-XIII a.
Tai vienintelė tokio tipo stovykla Lietuvoje ir aplinkinėse valstybėse, skirta pažinti savo tautos šaknis ir gyvąją Lietuvos istoriją.

STOVYKLOS PROGRAMA
Stovykloje dirbs atsakingi instruktoriai, profesionalūs žirginio sporto atstovai.
Ši stovykla skirta įvairaus amžiaus vaikams ir jaunimui. Stovyklos užsiėmimų pagrindas yra mokymasis jodinėti istoriniais žemaitukų veislės žirgais ir teisingai su jais elgtis, prižiūrėti, bei rūpintis šiais nuostabiais gyvūnais. Žirgas žemaitukas, tai neatsiejama mūsų senovės etninės kultūros dalis. Jis – žemaitukas, tai gyvasis lietuvių kultūros paveldas.
Stovyklos metu bus treniruojamasi su trimis žirgais. Stovyklos tikslas, nemokantį joti dalyvį išmokinti, o jau jojantį dalyvį išmokyti to, ko jis dar nežino. Todėl, dalyviai bus skirstomi į grupes, pagal savo įgudžius ir žinias. Jojimo ir apsiėjimo su žirgais pamokos kasdien truks 4-6val., tad likusiu laisvu metu, dalyviai turės galimybes mokintis įvairių senovinių amatų, kurių mokins įvairūs amatininkai. Taip pat mokinsis senovinių lietuvių dainų, šokių, įvairių žaidimų. Mokinsis mūsų gamtos, augalų ir gyvunų pažinimo. Jojimo trenerių ir amatininkų skaičius stovykloje priklausys nuo dalyvių skaičiaus. Tai puiki Lietuvos etninės kultūros pažinimo gyvai stovykla vaikams ir jaunimui. Stovykloje gali dalyvauti su savo vaikais tėveliai, ar kiti artimieji. Suaugusio dalyvio mokestis, kaina dalyvaujant kartu su vaiku, ar vaikais 10 €. (dešimt eurų), viena para.

VIETA
Tauro guolis, Pakalniškių k., Gelgaudiškio sen., Šakių r.

APGYVENDINIMAS
Miegojimas lentiniuose nameliuose, ant gultų su šienu.

MAITINIMAS
3 kartus per dieną.
Maistas įvairus, šiuolaikiškas ir subalansuotas, šiltas maistas tris kartus per dieną (patiekiamas vienkartiniuose induose), tarp maitinimų užkandžiai du kartus dienoj. Maisto gamyba organizuojama viešojo maitinimo įstaigos. Atsivežti maisto į stovyklą draudžiama.

Į STOVYKLOS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
- maitinimas 3 kartus per dieną,
- programa,
- teminiai stovyklos drabužiai.

PASTABOS:
- Vaikų atvežimas iki stovyklos neorganizuojamas.
- Atvykimas į stovyklas 9:00-10:00 val. Išvykimas 9:00-10:00 val.
- Registracija priimama į visas stovyklas iki birželio 20d.
- Rekomenduojama paskiepyti vaikus nuo erkinio encefalito. 
- Stovyklautojams būtina turėti medicininę pažymą (forma 079/a).
- Kelionių agentūra "Zigzag Travel" parduoda kelialapį į stovyklą ir neatsako už programos pakeitimus bei kitas su stovyklos organizatoriumi susijusias funkcijas. Dėl paslaugos suteikimo visos pretenzijos pateikiamos stovyklos organizatoriui.
 
 
INFORMACIJA IR KELIALAPIŲ UŽSAKYMAS el.p. stovyklos@zigzag.lt.
VILNIUJE, J. Basanavičiaus g. 30, tel. (5) 2397395, (600) 26762.
KAUNE, E. Ožeškienės g. 27, tel. (37) 407140, (600) 26763.
KLAIPĖDOJE, J. Janonio g. 16, tel. (46) 314672, (600) 26764.
ŠIAULIUOSE, Vytauto g. 90 - 19, tel. (41) 526455, (600) 26766.

Darbo laikas: I-V 9.00-18.00

Vaikų ir jaunimo vasaros stovykla "Juodžygis"
Vaikų ir jaunimo vasaros stovykla "Juodžygis"
2015 m. vasaros stovykla "Juodžygis"
2015 m. vasaros stovykla "Juodžygis"
Vasaros stovykla "Juodžygis"
Vasaros stovykla "Juodžygis"

Vasaros stovyklos Facebook
Vasaros stovyklos Facebook