"Youngblood" kino stovykla

Vaikų ir jaunimo kino vasaros stovykla YOUNGBLOOD Plungės raj.


Stovyklos pamaina:
Stovyklos trukmė: 7 d.
Stovyklautojų amžius: 12-18 m.
Stovyklos kaina: 250 EUR

Mums svarbu sutikti jaunus žmones, kurie yra energingi, kuriems rūpi kas vyksta aplinkui, kurie norėtų drąsiai kalbėti apie tai, kas jiems yra svarbu.

AR TU GALI BŪTI YOUNGBLOOD?

Gali, jeigu nori kurti filmus, mokytis suprasti visus judančius vaizdus, kuriuos matai kiekvieną dieną - filmus, serialus, muzikinius klipus ir juokingus septynių sekundžių video vaizdelius.

Važiuodamas į YOUNGBLOOD kino stovyklą neprivalai nieko žinoti - nei apie scenarijų, nei apie kameras, nei apie montažą. Visko mokysimės kartu.

Be to, kad bus supažindinama su kino meno ir produkcijos pagrindais, pagrindinis dėmesys šioje stovykloje skiriamas kino aktoriaus profesijai. Vyks susitikimai, su Lietuvos aktoriais, vaidinančiais kine. Stovyklos metu grupėse kartu su vadovais kino profesionalais bus kuriami trumpametražiai vaidybiniai filmai.
 
PROGRAMA
Kino vaidybos stovykloje mokysimės laisvai jaustis prieš kamerą. Susipažinsime su kino vaidybos istorija. Nagrinėsime K. Stanislavskio, M. Čechovo, L. Strasbergo kino vaidybos metodus. Sužinosime kaip vyksta darbas filmavimo aikštelėje. Įgausime techninių žinių reikalingų kino aktoriams: pažinsime filmavimo techniką, suprasime šviesą, garso įrašymo specifiką filmavimo aikštelėje.

Paskaitų metu mokysimės paruošti save darbui prieš kamerą – lavinti balsą, dikciją, išmokti pajausti savo kūną.

Pirmoji diena
Atvykimas, registracija, susipažinimas, pasiskirstymas grupėmis, pirmi grupių susitikimai. Vakarinės kino dirbtuvės – kas yra kastingas? Žaidžiame aktorių atranką, praktikuojamės kaip save pristatyti, kaip drąsiai jaustis prieš kamerą.
Antroji diena
Paskaitos apie darbą filmavimo aikštelėje, režisieriaus darbą kine, aktoriaus ir režisieriaus komunikaciją. Grupėse kuriame siužetus, rašome scenarijų. Vakarinė filmo peržiūra, aptarimas.
Trečioji diena
Kino kalbos pagrindai – pagrindinės filmų kūrimo taisyklės. Grupės su vadovų pagalba baigia scenarijus, pradedama ruoštis filmavimui. Vakaro svečias – aktorius, turintis patirties tiek kino aikštelėje, tiek teatre. Pokalbis “kuo skiriasi teatro ir kino vaidyba?”
Ketvirtoji diena
Paskaitos apie operatoriaus darbą. Ką aktoriui svarbu žinoti apie kamerą, operatoriaus darbą? Filmo vaizdo stilistikos aptarimas grupėse, lokacijų paieška filmavimui, aktorių atranka ir repeticijos, kadruočių piešimas, planuočių sudarymas, rekvizito ir kostiumų paieška, technikos pasirinkimas ir filmavimo technikos paskirstymas. Žiūrime filmą, kurį pristato vakaro svečias, vyksta aptarimas.
Penktoji diena
Filmavimų diena – filmuojame filmus. Vakarinis poilsis prie laužo.
Šeštoji diena
Filmų montažas, žaidimai, pasiruošimas vakarinei stovyklautojų filmų peržiūrai ir apdovanojimų ceremonijai. Filmų peržiūra, po kurios mūsų laukia atsisveikinimo vakarėlis!
Septintoji diena
Pasidalinimas įspūdžiais, išvykimas.

*programa koreguojama priklausomai nuo grupės dinamikos.

Po stovyklos
Vasaros pabaigoje vaikai ir jų tėveliai kviečiami į sukurtų filmų peržiūrą kino teatre.

VADOVAI
Teatro, kino, muzikos profesionalai, turintys ilgametę patirtį edukacinėje viekloje su vaikais ir jaunimu. Jauni, veržlūs, atsakingi meno specialybių studentai.

APGYVENDINIMAS
Poilsiavietė “Šienainis” Paplatelės k., Žemaičių Kalvarijos sen. Plungės raj. prie Platelių ežero. Stovyklautojai maitinami keturiskart per dieną.

MAITINIMAS
Maitinimas 4 kartus per dieną.

Į STOVYKLOS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
- maitinimas,
- apgyvendinimas,
- stovyklos programa.

PASTABOS:
- Vaikų atvežimas iki stovyklos neorganizuojamas.
- Stovyklautojams būtina turėti medicininę pažymą (forma 079/a).
- Kelionių agentūra "Zigzag Travel" parduoda kelialapį į stovyklą ir neatsako už programos pakeitimus bei kitas su stovyklos organizatoriumi susijusias funkcijas. Dėl paslaugos suteikimo visos pretenzijos pateikiamos stovyklos organizatoriui.

INFORMACIJA IR KELIALAPIŲ UŽSAKYMAS el.p. stovyklos@zigzag.lt.
VILNIUJE, J. Basanavičiaus g. 30, tel. (5) 2397395, (600) 26762.
KAUNE, E. Ožeškienės g. 27, tel. (37) 407140, (600) 26763.
KLAIPĖDOJE, J. Janonio g. 16, tel. (46) 314672, (600) 26764.
ŠIAULIUOSE, Vytauto g. 90 - 19, tel. (41) 526455, (600) 26766.

Darbo laikas: I-V 9.00-18.00.