Stovykla "Oro skautai neskautams"

Vaikų ir jaunimo skautiška vasaros stovykla ORO SKAUTAI NESKAUTAMS Trakų r.


Stovyklos pamainos: 2017.07.16 – 2017.07.22
Stovyklos trukmė: 7 d.
Stovyklautojų amžius: 9-16 m.
Stovyklos kaina: 195 EUR
Registruojant į stovyklą 4 ir daugiau – 182EUR, 2 ir daugiau vaikų iš vienos šeimos – 165 EUR!

Oro skautai neskautams” stovyklos – tai savaitės nuotykis ir susipažinimas su oro skautais.

Stovykloje veiksi kartu su savo bendraamžiais skautiškoje skiltyje, padedant vadovams pažinsi gamtos ir skautiškus ženklus, tinkamai susidėsi kuprinę ir įveiksi skautišką žygį, vakarais su naujais draugais prie laužo žaisi, dainuosi, vaidinsi, galėsi budėti prie laužo, išmoksi saugiai jį kūrenti ir prižiūrėti.

Programos įgyvendinimas paremtas pasaulyje pripažintu „skautiškuoju metodu“, kurio elementai yra mokymasis veikiant, mažų grupių sistema, gamtos pažinimas ir veikla joje, vadovo pavyzdys, asmeninio pažangumo sistema ir bendros taisyklės. Užsiėmimų veiklos organizuojamos pagal amžiaus grupes (9–12 m., 13–16 m.). Vaikai, veikdami mažose grupelėse (skiltyse), padedami vadovų, susikuria simboliką, prisiima pareigų, planuoja vakaro programos (skautiško laužo) įgyvendinimą, priima sprendimus, aptaria vykdytą veiklą. Aktyviųjų metodų pagalba dalyviai susipažįsta su skautiška veikla, mokosi stovyklos įrengimų konstravimo, eina į žygį, stebi gamtą, susipažįsta su gimtojo krašto kultūra ir istorija, mokosi saugiai elgtis prie laužo, naudotis įrankiais, atlieka kūrybines užduotis ir taip patiria skautiško nuotykio dvasią, įgydami gyvenimiškų įgūdžių, dar geriau pažindami save ir aplinką, surasdami naujų draugų.

Skautišką gyvenimą šioje stovykloje papildys aviacinė veikla. Susipažinsime su aviacijos istorija, sklandytuvais, lėktuvais, sraigtasparniais. Susipažinsime su sklandytuvo valdymu naudodamiesi aerodinaminiu treniruokliu, įsėdę į vaikišką vienvietį sklandytuvą LAK-16M. Planuojame pažintinį skrydį. Kiekvieną stovyklautoją patyrę pilotai paskraidins lėktuvu ratuką virš aerodromo arba pakilsime ir nutūpisime karšto oro balionu (skrydžio aukštį ribos virvės ilgis). Lankysimės kaimynystėje įsikūrusioje Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės bazėje, iš kurios saugoti sienos kyla sraigtasparniai.

Tai puiki proga pastovyklauti gamtoje, susirasti draugų, susipažinti su aviacija, pabūti ten, kur verda tikras lakūnų gyvenimas ir lėktuvai moja sparnais. Maloniai kviečiame!

STOVYKLOS DIENOTVARKĖ
08:00 – Keliamės, mankšta, prausimasis
08:45 – Rikiuotė
09:00 – Pusryčiai
10:00 – RYTINĖ PROGRAMA

13:00 – Pietūs, poilsis, laikas grupelėse, maudymasis
15:00 – POPIETINĖ PROGRAMA
18:00 – Rikiuotė, vakarienė, poilsis, pasiruošimas vakaro programai
20:00 – VAKARINĖ PROGRAMA
22:00 – Naktipiečiai, dienos aptarimas prie laužo, pasiruošimas miegui
23:00 – Tyla

MAITINIMAS
Maistas skautišku principu gaminamas pagal visus higienos reikalavimus įrengtoje lauko virtuvėje. Maitinimas būna 4 kartus per dieną: pusryčiai, pietūs, vakarienė, ir naktipiečiai. Košių dietos nepropaguojame:) vaikai valgo įvairų, skanų, sveiką, vietoje pagamintą maistą, vėliau ir patys mėgina pasigaminti sau pietus ant laužo. Valgiaraštis parengiamas remiantis sveikos mitybos principais, atsižvelgiant į programos pobūdį ir fizinį krūvį. Stengiamės, kad vaikas kiekvieną dieną gautų visų būtinų maisto medžiagų dienos normą.

Į STOVYKLOS KAINĄ ĮSKAIČIUOTA:
- maitinimas,
- programos išlaidos,
- draudimas,
- stovyklavietės nuoma.

PASTABOS:
- Nėra įskaičiuotas atvykimas į / iš stovyklavietės. Į stovyklą vaikus reikia atvežti pirmą pamainos dieną tarp 10.00–12.00 val. Atvažiuoti pasiimti vaikų ir padėti jiems susitvarkyti reikia paskutinę pamainos dieną, nuo 10.00 val. O išvažiuoti iš stovyklos prašome po 12.00 val. vyksiančios stovyklos uždarymo rikiuotės, kurią maloniai kviečiame pasižiūrėti.
- Papildomos išlaidos galimos ekskursijų metu, kuomet vaikai keliauja iki apylinkėse esančių miestelių, ir nori ten nusipirkti ledų, saldumynų, suvenyrų. Taip pat galimos išlaidos ruošiantis stovyklai, jei vaikas neturi miegmaišio, paklotuko, prožektoriaus, indų ar pan.
- Stovyklautojams būtina turėti medicininę pažymą (forma 079/a).
- Kelionių agentūra "Zigzag Travel" parduoda kelialapį į stovyklą ir neatsako už programos pakeitimus bei kitas su stovyklos organizatoriumi susijusias funkcijas. Dėl paslaugos suteikimo visos pretenzijos pateikiamos stovyklos organizatoriui.
 
STOVYKLOS FOTOGALERIJA

INFORMACIJA IR KELIALAPIŲ UŽSAKYMAS el.p. stovyklos@zigzag.lt.
VILNIUJE, J. Basanavičiaus g. 30, tel. (5) 2397395, (600) 26762.
KAUNE, E. Ožeškienės g. 27, tel. (37) 407140, (600) 26763.
KLAIPĖDOJE, J. Janonio g. 16, tel. (46) 314672, (600) 26764.
ŠIAULIUOSE, Vytauto g. 90 - 19, tel. (41) 526455, (600) 26766.

Darbo laikas: I-V 9.00-18.00